Siguranța la volan 10 timp citire

Siguranța la volan începe cu o vedere bună

Distribuiți pe

80% din tulburările vizuale pot fi prevenite sau vindecate, însă gradul de conștientizare a oamenilor este scăzut, iar accesul la ochelarii de calitate este, în continuare, limitat. Potrivit Organizației Mondiale A Sănătății, în fiecare an, 1,25 milioane de persoane sunt ucise în accidente rutiere și peste 50 de milioane sunt rănite grav. Având în vedere că numărul de vehicule programate se va dubla până în 2040, aceste cifre pot crește. În plus, majoritatea şoferilor nu îşi dau seama că este necesar să îşi protejeze ochii de lumina puternică atunci când este soare sau de strălucirile luminoase care apar brusc, atunci când conduc pe timp de noapte.

Parteneriat Essilor - FIA

La al doilea Congres Mondial de Optometrie, Essilor şi Federaţia Internaţională a Automobilului (FIA), a anunţat industria optică despre angajamentul lor de a promova importanţa vederii în siguranţa la volan. Parteneriatul a primit apobarea specială din partea Consiliului Mondial de Optometrie şi a Institutului pentru Impact asupra Vederii. Parteneriatul a fost apreciat pentru eforturile sale de a promova vederea ca element-cheie pentru siguranţa la volan la scară mondială prin campanii de amploare destinate creşterii nivelului de conştientizare.

FIA

„Controlaţi-vă vederea”, o Nouă Regulă de Aur vitală

Anunţul făcut de FIA pe 8 mai cu privire la o Nouă Regulă de Aur, „Controlaţi-vă vederea”, reprezintă de asemenea un pas extrem de important în creşterea gradului de conştientizare cu privire la vederea slabă care constituie o problemă de sănătate publică foarte serioasă. Această regulă vine în completarea Regulilor de Aur deja existente ale FIA referitoare la siguranţa la volan, care ţin de alţi factori de risc importanţi cum ar fi viteza, consumul de alcool, centura de siguranţă... (de exemplu, „Nu depăşiţi limita de viteză”, „Nu vă urcaţi la volan după ce aţi consumat alcool”, „Puneţi-vă centura”, etc.)

Essilor România susține parteneriatul Transitions® cu pilotul Emil Ghinea

Vederea este cel mai important simţ care contribuie în luarea deciziilor la volan, așa că acțiunile de conștientizare au devenit necesare pentru prevenirea accidentelor rutiere. ,,Siguranţa la volan începe cu o vedere bună” este mesajul pe care Transitions® îl transmite prin parteneriatul cu piloții Emil Ghinea, Andrei Dumitrescu, Silviu Dumitrescu și Academia Titi Aur.

Emil Ghinea

Parteneriatul dintre lentilele Transitions®, piloții Emil Ghinea, Andrei Dumitrescu, Silviu Dumitrescu și Academia Titi Aur are scopul de promova vederea ca element-cheie pentru siguranţa la volan prin activități destinate creşterii nivelului de conştientizare. Essilor va susține în următoarea perioadă siguranța rutieră prin furnizarea de mesaje, date și analize și va contribui permanent la dezvoltarea și inovarea gamelor de produse care să răspundă nevoilor șoferilor, dar și a pietonilor și participanților la trafic care sunt vulnerabili, precum bicicliștii și motocicliștii.

Importanța unei vederi bune este recunoscută drept o prioritate de sănătate și siguranță

O realizare istorică: Datorită parteneriatului cu Națiunile Unite, o vedere bună pentru toți participanții la trafic este acum inclusă în recomandările oficiale pentru o mobilitate sigură.

UN

O GAMĂ COMPLETĂ DE LENTILE DEDICATE PARTICIPANȚILOR LA TRAFIC

Fiecare lentilă pe care o creăm este o combinație de tehnologii complementare multiple care vă corectează vederea, vă protejează ochii de lumină și vă oferă mai multă claritate.

Varilux

Varilux

Corectați-vă vederea!

Varilux este un design de lentilă corectoare varifocală. Asta înseamnă că, spre deosebire de lentilele monofocale, puteți vedea fără efort la distanță, aproape și la orice distanță intermediară. Pentru persoane peste 45 de ani.

Eyezen

Eyezen

Corectați-vă vederea!

Design de lentile corectoare monofocale. Reduce senzația de ochi obosiți după o folosire îndelungată a ecranului - bucurați-vă de o viață conectată, ochii nu vor mai obosi.

Transitions

Transitions

Protejați-vă vederea!

Combinați tehnologia Transitions light intelligent pentru o vedere fără efort. Prin optimizarea cantității de lumină pe care ochii o primesc, tehnologia Transitions light intelligent ajută la reducerea luminii puternice, scade oboseala oculară și efortul.

Eye Protect System

Eye Protect System

Protejați-vă vederea!

Cu Eye Protect System aplicat, lentila vă ajută să vă protejați ochii de lumina albastră dăunătoare și de razele UV în fiecare zi.

Essilor Sun

Essilor Sun

Protejați-vă vederea!

Cu lentilele de soare, ochelarii dumneavoastră beneficiază de cea mai bună protecție UV când sunteți în aer liber. Disponibile într-o gamă largă de nuanțe pline de culoare, cu tehnologii polarizate și oglinzi.

Crizal

Crizal

Îmbunatațiți claritatea!

Alegeți Crizal pentru lentila dumneavoastră pentru a obține în final o lentilă mai bună. Un tratament care îmbunătățește vederea precisă și vă protejează lentilele de inamicii vederii clare.

Lentilele AVA

Lentilele AVA

Îmbunatațiți claritatea!

Oferiți ochilor precizia pe care o merită. Cu opțiunea AVA™, sistemul de calcul al lentilelor acum vizează prescripția de 0.01D în fiecare punct de optimizare AVA™ de pe lentilă.

Optifog

Optifog

Îmbunatațiți claritatea!

Sistemul unic anti-aburire al lentilelor Optifog combină două tehnologii patentate: tratamentul Optifog pentru lentile și o lavetă textilă inteligentă cu molecule anti-aburire care activează puterea lentilelor Optifog.