Siguranța la volan 3 timp citire

Fiți pregătiți să conduceți pe timp de iarnă cu ochelarii potriviți

Distribuiți pe

Acum când iarna și-a intrat iar în drepturi, vremea rece și închisă face ca multe activități pe care le făceam înainte cu ușurință să fie mult mai dificile. Lunile de iarnă sunt însoțite de zăpadă și gheață, precum și de dimineți și seri mai întunecate, iar toate acestea fac ca șofatul să devină periculos. În special, vederea poate fi afectată de condițiile de iarnă care vă pot pune viața în pericol când vă aflați la volan. Anul acesta, pregătiți-vă purtând ochelari cu lentile perfect optimizate pentru a beneficia de o vedere clară și precisă pe tot parcursul zilei.

VIZIBILITATE REDUSĂ ÎN TIMPUL IERNII

Pe perioada iernii, vremea poate pune probleme și afectează capacitatea de a vedea clar, fie că este din cauza dimineților întunecate, a reflexiilor de la farurile mașinilor care circulă din sens opus sau din cauza ninsorii. Poate deveni aproape imposibil să vezi pietonii, iar celelalte mașini este posibil să nu fie observate cu ușurință sau chiar să ne distragă atenția din cauza luminii puternice.

Din aceste motive, este important să faceți tot ce se poate pentru a beneficia de o vedere mai clară.

rain

Dacă deja purtați ochelari pentru condus, este extrem de important ca aceștia să aibă dioptriile potrivite și să luați în calcul orice opțiune disponibilă de îmbunătățire a lentilelor, pentru a obține rezultate mai bune de la lentilele dumneavoastră. Faceți un control oftalmologic periodic, ca să fiți sigur că rețeta este de actualitate, din 2 în 2 ani sau mai des, dacă este recomandat de specialistul vederii.

LENTILELE PROGRESIVE PENTRU CONDUS

Lentilele progresive sunt soluția ideală pentru cei prezbiopi pentru că astfel veți avea o vedere bună atât la distanță cât și intermediar și aproape. Când vă aflați la volan, priviți adesea la distanță, pentru a putea anticipa orice situație neprevăzută, dar priviți și aproape, ca să vedeți ce afișează panoul de bord.    

Lentilele Varilux au fost concepute pentru a oferi o experiență mai bună celor care conduc. Lentilele  oferă câmpuri extinse pentru vederea la distanță, ca să nu pierdeți nimic din vedere, ajutându-vă și să observați detaliile importante în laterale. În același timp, puteți vedea clar panoul de bord, datorită câmpului vizual îmbunătățit.

Pentru condusul în condiții de întuneric, lucru care fără îndoială survine pe timp de iarnă, lentilele Varilux se pot combina cu tehnologii și opțiuni de îmbunătățire pentru a conduce mai în siguranță și cu mai mare încredere. Aici sunt incluse și tratamentele antireflex performante pentru lentile.

TRATAMENTELE ANTIREFLEX PERFORMANTE PENTRU CONDUS

Condusul pe timp de iarnă poate fi dificil și din cauza condițiilor de pe șosea, care cauzează reflexii și lumină puternică, de la celelalte mașini și de la iluminatul public. Lentilele Eyedrive vor contribui la condusul în siguranță, prin reducerea reflexiilor pe suprafața lentilelor, iar proprietățile care fac lentilele rezistente la zgârieturi și pete vă vor ajuta să vă păstrați lentilele curate și clare pentru o mai bună precizie a vederii.

Lentilele cu tratament antireflex performant special concepute pentru condus pot face ca fiecare drum să fie o plăcere, nu o bătaie de cap.

STRALUCIRI ORBITOARE

Chiar și pe timp de iarnă, lumina soarelui poate fi foarte puternică atunci când conduceți, iar soarele fiind mult mai jos în această perioadă a anului, poate deveni mult mai deranjant și orbitor. Când soarele se reflectă din suprafețele orizontale cum ar fi asfaltul, capotele mașinilor, gheața și alte suprafețe plate, strălucirea devine orbitoare. Dacă aveți nevoie să conduceți în orele când lumina soarelui este foarte slabă, este important să aveți ochelari de soare cu dioptrii potrivite pentru a face față acestor condiții. Ochelarii de soare polarizați elimină lumina orbitoare pentru un confort sporit și o siguranță crescută la volan, perfecți să-i aveți în mașină pe timp de iarnă.

 

driving blinding

ALTE RECOMANDĂRI CÂND CONDUCEȚI PE TIMP DE IARNĂ

O altă recomandare pentru a conduce în siguranță pe timp de iarnă este să aveți cauciucuri cu suprafața de rulare de cel puțin 3mm și să nu mergeți cu viteză în condiții dificile de trafic. Distanța de oprire poate fi de 10 ori mai mare, de aceea este important să nu faceți manevre bruște când conduceți pe gheață sau zăpadă. Este indicat să schimbați viteza în treapta a doua, și să folosiți frânele ușor, la nevoie.

Este important să vă planificați deplasarea cu grijă, și să aveți la dumneavoastră câteva lucruri de strictă necesitate, în caz de avarie sau blocaj în trafic. Printre acestea o pătură, soluție de degivrare, o lanternă, ceva de mâncare.

Dar cel mai important, nu plecați la drum fără ochelari. Puteți primi amendă pentru că ați condus fără respectarea normelor, și puteți pune în pericol și viața dumneavoastră și pe a celorlalți.

Ați putea fi interesat!

Viața și ochii tăi 7 minute citire

AFECȚIUNI OCULARE FRECVENTE CARE VĂ POT AFECTA LA VOLAN

Fie că sunteți șofer, biciclist, motociclist sau pieton, vederea are un rol extrem de important când sunteți pe stradă. Cu toate acestea, afecțiunile oculare pot trece neobservate și adeseori se întâmplă chiar să nici nu recunoaștem simptomele, pentru că evoluează foarte lent. În acest articol vom discuta despre afecțiunile oculare frecvente care vă pot afecta când sunteți în trafic și despre ce puteți face ca să vă descurcați cu succes.

Viața și ochii tăi 8 minute citire

CEL MAI BUN GHID PENTRU A VĂ CUMPĂRA OCHELARI

Există diferite tipuri de lentile care să se potrivească diferitelor prescripții; lentile simple pentru a corecta miopia sau hipermetropia și lentile varifocale care corectează miopia sau prezbitismul și răspund și nevoilor de corectare pentru citit.

Siguranța la volan 10 minute citire

Siguranța la volan începe cu o vedere bună

Conform statisticilor Essilor, la nivel mondial, unul din cinci conducători auto nu poate vedea drumul în mod corespunzător din cauza problemelor vizuale, în condiții de siguranță. Din acest motiv, Essilor a început în România o campanie de conștientizare numită ,,Siguranța la volan începe cu o vedere bună”.