Afecțiunile ochilor

Aici puteți găsi ghidul dumneavoastră despre afecțiuni și simptomele afecțiunilor ochilor. Această colecție de articole a fost scrisă pentru a vă sprijini atunci când căutați mai multe informații despre sănătatea ochilor. Dacă bănuiți că aveți un simptom sau o afecțiune, vă recomandăm să vizitați un optician cât mai repede posibil.

Afecțiunile ochilor 7 minute citire

Cum ne afectează COVID-19 ochii

Încetinirea răspândirii noului coronavirus se dovedește a fi un efort global. În întreaga lume, oamenii fac tot ce ține de ei pentru a pune în practică distanța socială adecvată, igiena respiratorie și tehnicile de spălat pe mâini.

Afecțiunile ochilor 7 minute citire

Prezbiopia

Presbiopia este o formă de prezbitism legată de vârstă, care afectează capacitatea de a vedea obiectele de aproape. Survine când cristalinul își pierde flexibilitatea. Fiind flexibil, cristalinul permite focalizarea obiectelor la diferite distanțe, dar când apare presbiopia, focalizarea se face mai greu.

Afecțiunile ochilor 6 minute citire

Corpuri străine în ochi

Corpurile străine, cum ar fi bucăți de plastic, lemn, sau metal pot intra în ochi. Problemele cauzate de corpurile străine din ochi pot fi de la ușoare la severe, și pot apărea din mai multe motive.

Afecțiunile ochilor 7 minute citire

Cataracta

Cataracta apare când cristalinul începe să devină tulbure, își pierde transparența și afectează vederea.

Afecțiunile ochilor 12 minute citire

ASTIGMATISMUL

Astigmatismul este o afecțiune des întâlnită care apare atunci când curbura corneei sau a cristalinului nu este simetrică sau ‘uniformă’.

Afecțiunile ochilor 10 minute citire

Orbirea și deficiența de vedere

Orbirea sau tulburarea de vedere (cunoscută și ca vedere slabă sau deficiență de vedere) este o dizabilitate vizuală care nu se poate corecta complet (sau chiar deloc) cu mijloace chirurgicale, tratamente medicale, sau lentile pe bază de prescripție (ochelari de vedere sau lentile de contact).