Vederea dvs.

Platforma dvs. pentru educație privind sănătatea ochilor, noutățile în materie de rame și multe altele. Explorați articolele și subiectele noastre.

Afecțiunile ochilor 7 minute citire

Prezbiopia

Presbiopia este o formă de prezbitism legată de vârstă, care afectează capacitatea de a vedea obiectele de aproape. Survine când cristalinul își pierde flexibilitatea. Fiind flexibil, cristalinul permite focalizarea obiectelor la diferite distanțe, dar când apare presbiopia, focalizarea se face mai greu.

Afecțiunile ochilor 7 minute citire

Cum ne afectează COVID-19 ochii

Încetinirea răspândirii noului coronavirus se dovedește a fi un efort global. În întreaga lume, oamenii fac tot ce ține de ei pentru a pune în practică distanța socială adecvată, igiena respiratorie și tehnicile de spălat pe mâini.

Afecțiunile ochilor 12 minute citire

ASTIGMATISMUL

Astigmatismul este o afecțiune des întâlnită care apare atunci când curbura corneei sau a cristalinului nu este simetrică sau ‘uniformă’.

Afecțiunile ochilor 15 minute citire

DMLV

Degenerescența maculară legată de vârstă provoacă pierderea vederii centrale (când privirea este focalizată drept în față). Macula este o mică parte a retinei care, o dată cu înaintarea în vârstă, poate începe să se deterioreze, afectând vederea.

Afecțiunile ochilor 10 minute citire

Orbirea și deficiența de vedere

Orbirea sau tulburarea de vedere (cunoscută și ca vedere slabă sau deficiență de vedere) este o dizabilitate vizuală care nu se poate corecta complet (sau chiar deloc) cu mijloace chirurgicale, tratamente medicale, sau lentile pe bază de prescripție (ochelari de vedere sau lentile de contact).