Vederea dvs.

Platforma dvs. pentru educație privind sănătatea ochilor, noutățile în materie de rame și multe altele. Explorați articolele și subiectele noastre.

Afecțiunile ochilor 7 min číst

Prezbiopia

Presbiopia este o formă de prezbitism legată de vârstă, care afectează capacitatea de a vedea obiectele de aproape. Survine când cristalinul își pierde flexibilitatea. Fiind flexibil, cristalinul permite focalizarea obiectelor la diferite distanțe, dar când apare presbiopia, focalizarea se face mai greu.

Afecțiunile ochilor 15 min číst

DMLV

Degenerescența maculară legată de vârstă provoacă pierderea vederii centrale (când privirea este focalizată drept în față). Macula este o mică parte a retinei care, o dată cu înaintarea în vârstă, poate începe să se deterioreze, afectând vederea.

Afecțiunile ochilor 10 min číst

Orbirea și deficiența de vedere

Orbirea sau tulburarea de vedere (cunoscută și ca vedere slabă sau deficiență de vedere) este o dizabilitate vizuală care nu se poate corecta complet (sau chiar deloc) cu mijloace chirurgicale, tratamente medicale, sau lentile pe bază de prescripție (ochelari de vedere sau lentile de contact).

Afecțiunile ochilor 12 min číst

ASTIGMATISMUL

Astigmatismul este o afecțiune des întâlnită care apare atunci când curbura corneei sau a cristalinului nu este simetrică sau ‘uniformă’.

Afecțiunile ochilor 7 min číst

Cataracta

Cataracta apare când cristalinul începe să devină tulbure, își pierde transparența și afectează vederea.

Viața și ochii tăi 6 min číst

CUM VĂ PUTEȚI ÎMBUNĂTĂȚI SĂNĂTATEA OCHILOR

Sănătatea ochilor este la fel de importantă ca sănătatea celorlalte părți ale corpului. Ca să vă îngrijiți dinții, îi periați și mergeți la stomatolog, aveți grijă de ten spălându-vă pe față; de ce nu ar trebui să aveți grijă și de ochi?