Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Varilux E Series

Varilux E Series, noua lentilă din familia Varilux Series, este inspirată direct din Varilux S Series, pentru ca toată lumea să se poată bucura de o vedere bună şi o adaptare uşoară!
Cercetătorii Varilux au confirmat faptul că imaginea deformată este principala cauză pentru dificultatea de adaptare cu lentilele progresive. De aceea au dezvoltat Swim Control Technology (Tehnologia de Control al Efectului de ‘‘Valuri’’), pentru a reduce acest efect și astfel deformările imaginii.

Swim Control Technology

Varilux_E_Series

La fel ca Nanoptix, Swim Control derivă dintr-o calculare multi-patentată bazată pe micro-elemente. Aceste micro-elemente sunt folosite pentru a gestiona adiția lentilei, independent de curbura acesteia.

Atunci când adiția lentilei crește, curbura lentilei descrește. Și deoarece curbura lentilei descrește, geometria lentilei este perfect controlată pentru a reduce efectul de ‘‘valuri’’.

Într-adevăr, întreaga lentilă poate provoca efectul de ‘‘valuri’’, însă zona periferică este cea mai afectată. Astfel zonele laterale ale lentilei sunt calculate cu același nivel de precizie ca și Nanoptix, în timp ce restul lentilei este calculat mai puţin sofisticat, motiv pentru care compilarea este mai ușoară.

Rezultatul Swim Control:

Eficiența lentilei asupra efectului de ‘‘valuri’’ depinde de nivelul de precizie al lentilei. Cu cât calculul este mai precis, cu atât efectul de ‘‘valuri’’ este mai redus.

Varilux_E_Series